Missar du meddelanden för att de ser lästa ut när du bläddrat förbi dem i Outlook?

En av de frågor jag får med jämna mellanrum är hur man kan ändra inställningen i Outlook så att meddelanden inte blir lästa så fort man har markerat dem och de har visats i läsfönstret.

Normalt så markerar Outlook meddelandet som läst när det visats upp i Läsfönstret. Du kan ändra eller anpassa denna inställning och begära lite mer insats för att ett meddelande skall anses vara “läst”.

Detta gör du så här i Outlook 2010:

 1. Välj fliken Arkiv och valet Alternativ
 2. Klicka på Avancerat
 3. Välj Outlook-fönster och Läsfönster
 4. Ta bort krysset vid Markera objekt som lästa i när de visas i läsfönstret

Detta gör att du måste öppna ett meddelande för att det skall markeras som läst. Du kan också ange ett längre intervall som markören måste befinna sig på meddelandet för att det inte skall markeras som läst.

 

5 reaktion på “Missar du meddelanden för att de ser lästa ut när du bläddrat förbi dem i Outlook?

 1. Hej!

  Har ändrat läsfönstersinställningarna så att mailet inte ska bli läst.
  Men efter angivna sekunder så blir ju mailet läst ändå? Vad ska man skriva i det fältet för att det ska förbli oläst? 999 sekunder är det man kan skriva som mest. Känner mig jättetrög..

  /Sara

  • Hej Sara! Töm båda de övre kryssen – och välj OK så blir ett meddelande läst enbart om du dubbelklickar upp det eller trycker på mellanslag/blanksteg när du står på meddelandet!

   Lycka till!
   Malin

  • Tyvärr finns inte detta i Outlook mobilapp.
   En work-around hade varit att ställa in svep-alternativ, men även där går man bet, finns bara ”markera som läst” som alternativ, inte oläst. Synd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *