Sökbara bilder i Onenote

Anteckningsprogrammet Onenote innehåller mängder av funktioner som skall göra det enkelt att anteckna, hämta eller söka efter information.

På en Onenotesida så kan du klicka var som helst och skriva in något eller klistra in något. Klistrar du in skärmdumpar eller bilder så kan du också göra texten (i de flesta i alla fall) bilden sökbar. Detta gör du så här:

  1. Klistra in en bild som innehåller text till Onenote
  2. Högerklicka på bilden och välj Gör text i bilden sökbar
  3. Välj vilket språk texten i bilden är skrivet påSökbar text - illustration

Om du gör denna inställning på bilder eller skärmdumpar så blir texten i bilden sökbar via sökfältet längst upp till höger. Detta är otroligt praktiskt om du snabbt vill hitta innehållet i en bild någonstans i dina anteckningsböcker.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *