Fem intressanta nyheter i Office 2013

Office 2013 finns nu i en teknisk beta och har vid första anblicken många likheter med Office 2010. Dock finns en del anmärkningsvärda nyheter. I det här inlägget och en del kommande så tittar vi på vad vi kan vänta oss av nästa Officeversion.

Här kommer fem nyheter som kan vara värda att vänta på:

  1. Nu kan du både öppna och redigera PDF filer i Word. Från och med Office 2013 så kan du öppna, redigera och spara PDF filer i Word. Då formaten inte är helt kompatibla så kan PDF filens utseende förstöras men förvånansvärt mycket som bilder och text kan återanvändas. Hög tid att låsa PDF filer för framtiden alltså.
  2. Office minns var du befann dig när du stängde dokumentet. Det är här en uppseglande favorit för min del. När du öppnar PowerPoint (eller Word eller Excel) så minns Office var du arbetade tidigare och frågar om du vill förflytta dig till den sidan. Otroligt bekvämt när du arbetar i större dokument.
  3. Touchstöd. Det är dags för Microsoft att ta upp kampen om plattorna. Med Windows 8 och Office 2013 så ingår stöd för touch och därmed kanske Microsofts Surface platta kan bli en möjlig konkurrent till den iPad inflation vi just nu lever i.
  4. Avsevärt förbättrad stöd för diagram i Excel. Arbetar du mycket med diagram i Excel så kommer du att gilla de förbättringar som gjorts här. Du kan mycket enklare än förut ändra digramtyper, hantera kombinationsdiagram och ändra format. Den förhandsgranskning vid formatändringar som saknades i Excel 2007 och 2010 har nu kommit på plats.
  5. Förbättrad föredragshållarvy i Powerpoint. Föredragshållarvyn i Powerpoint som länge varit en funktion förunnad proffsen har nu blivit enklare att använda och går att använda även med enbart en skärm. Dags för alla att bli Powerpointproffs alltså!

Mer om nyheterna i 2013 framöver…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *