Skillnaderna mellan SkyDrive och SkyDrive Pro

Microsofts onlinelagringsplats för filer heter ju SkyDrive nu när SharePoint 2013 lanseras så dyker även en till produkt med namnet SkyDrive Pro upp. Vad är det för skillnad mellan dessa? Vi går igenom detta här nedan:

Vad är SkyDrive?

SkyDrive är en personlig molnlagringstjänst som gör det möjligt för dig att lagra filer i molnet och komma åt dem via olika enheter. SkyDrive är gratis och tillgängligt för dig som har ett Microsoftkonto (Live, Hotmail etc.). Känner du till Dropbox så är SkyDrive en liknande produkt. I nya Office (2013) logger du in med ditt Microsoftkonto och kommer enkelt åt dina personliga dokument I SkyDrive.

Via SkyDrive så kan du även dela filer med andra.

Vad är SkyDrive Pro?

SkyDrive Pro är en dokumentlagringstjänst som också ger möjlighet att synkronisera dokument men är avsett främst för företag. För Office 365 användare så kommer kopplingen till SkyDrive Pro att göra att du kan synkronisera utvalda filer I SharePoint lokalt och därmed få tillgång till dem via olika enheter som Windows Phone, Windows 8 plattor och inom en snar framtid även IOS, dvs iPhone eller iPad etc. SkyDrive Pro synkroniserar automatiskt filerna när du är Online.

När SkyDrive Pro är uppsatt så fungerar denna produkt även hos företag med egna servrar i den utsträckning som företaget valt.

Så vad är då skillnaden mellan SharePoint Workspace och SkyDrive Pro?

Från och med Office 2013 så ersätts SharePoint Workspace av SkyDrive Pro och är nu den funktion som hanterar offline synkronisering.

Hur mycket lagring erbjuder SkyDrive Pro?

Med Office 365 eller SharePoint online så får varje användare 7GB allokerat. I företagsuppsatta versioner av SharePoint 2013 så anges denna datamängd av administratören.

Hur får jag tillgång till SkyDrive Pro

I de flesta versioner av Office 2013 och Office 365 så ingår SkyDrive Pro.

Längst upp i navigeringslisten i SharePoint kan du välja Sky Drive och därmed förflyttas du till din SkyDrive Promapp. Här hittar du dina dokument. Längst upp till höger i denna mapp kan du välja Sync för att få tillgång till filerna lokalt.

SkyDrive Pro är normalt sett anslutet till din personliga lagringsplats i SharePoint men du kan välja att ansluta andra bibliotek i organisationen till din SkyDrive Pro om du har tillräckliga rättigheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *