Begränsa vad som skall vara tillgängligt offline i Outlook 2013

När du använder “cachelagrat exchangeläge” i Outlook (något som funnits i några år nu) så sparas en lokal kopia av din postlåda på hårddisken. Detta innebär att du kan arbeta med Outlook och se dina brev även om du inte skulle vara Online.

De senaste åren har dock postlådorna ökat markant i storlek och på moderna datorer med snabba SSD diskar så kan hårddiskstorleken har minskat. Om flera användare arbetar på samma dator så kan snart hårddisken bli rejält full med hela nedladdade Outlookprofiler.

För att komma åt detta så införs i Outlook 2013 en möjlighet att begränsa hur mycket av postlådan som skall finnas tillgängligt lokalt. Detta görs genom en inställning för tid. All Outlookinformation som är äldre än den inställda tidsinställningen är enbart tillgänglig när användaren är online.

Standardinställningen i Outlook 2013 är att all Outlookdata som är äldre än ett år inte hämtas ner till den lokala kopian.

Om du skapar en ny Outlookprofil när du börjar använda Outlook 2013 så skapas också en ny typ av .OST fil som är ungefär 40% mindre varpå även detta blir platsbesparande.

Skulle du uppleva att sökningen i Outlook inte hittar all din e-post så notera knappen “Include older results” eller “Inkludera äldre resultat” som visas i sökfältet i Outlook.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *