Skillnaden mellan kortkommandot för Nytt brev och Nytt brev

För dig som använder Outlook så kan du ju slippa musarm genom att använda CTRL+N för nytt brev, skriva lite av namnet och därefter trycka CTRL-K för att hämta namnet (eller Enter om det visas i listan).

Därefter så kan du tabba dig framåt, skriva ditt brev och sedan trycka på t ex CTRL+Énter för att skicka.

Det här använder jag själv jättemycket för att skriva och skicka ett brev lite snabbare. Dock uppstår ibland ett lätt irritationsmoment då jag kanske stod i kalendern varpå CTRL+N istället för nytt brev visar upp Ny avtalad tid.

Då slår du till med det lite mer hemliga CTRL+SHIFT+M som alltid öppnar nytt e-postbrev oavsett var i Outlook du befinner dig!

Jo jag vet, jag kanske är lite kortkommandonörd men det kan vara kul ibland!

En reaktion på “Skillnaden mellan kortkommandot för Nytt brev och Nytt brev

  1. Smart. En annen fin funksjonalitet oppnås når man fester Outlook til Oppgavelinjen (Taskbar). Da kan man høyreklikke på Outlook-ikonet og velge direkte hva slags type Outlook-element man vil lage, til og med når ikke Outlook er startet i utgangspunktet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *