Mina 10 Office 365 ProPlus/2113 favoriter

Nu går vi strax in i 2014 och många är på väg mot Windows 8.1 och nya Office. Här är mina 10 favoritfunktioner i Office 365 ProPlus/2013

 1. Touch
  Jag trodde egentligen inte att det spelade någon roll men nu när jag har en dator som stöder det så inser jag att jag scrollar mer och mer och zoomar med hjälp av touch istället för tangentbordet/musen.
 2. Välkommen tillbaka
  Att öppna ett tidigare dokument och automatiskt hitta tillbaka dit man var tidigare är en funktion jag börjar lära mig att ta för given.
 3. Samlade kontakter i Outlook
  Jag hade en massa dubbletter bland mina kontakter tidigare. Att Outlook numera försöker migrera dem till en sammanställd lista sparar enorma mängder tid.
 4. Excel 2013
  Kanske är den här punkten lite fusk men nya Excel är så snyggt och genomtänkt att man blir gråtmild. Bara funktionen FlashFill är värd en uppgradering.
 5. SkyDrive/SkyDrive Pro
  Inget är beständigt, vi får väl se vad molnlagringsplatserna kommer att heta i framtiden men SkyDrive som koncept är här för att stanna och jag som förr använde en annan molnlagringsplats än Microsoft märker att jag numera trivs med SkyDrive efterom jag når dem från Officeprogrammen. (Likväl så hoppas jag på utveckling av Offlinestödet.)
 6. Föredragshållarvyn i PowerPoint
  I hur många år som helst så har föredragshållarvyn varit en mystisk hörsägen i PowerPoint. Folk har frågat efter den men i princip aldrig använt den. Nu slår den igång automatiskt när du visar bildspel. Det innebär att talarmanus faktiskt kommer att börja användas och kanske hjälper den några föredragshållare till nya höjder.
 7. Inbäddade Excelobjekt i OneNote
  Om du försökt hantera större mängder sifferdata i OneNote så har programmet haft lite kvar att önska. Det är avsevärt förbättrat i 2013 med inbäddade Exceltabeller. Nu återstår bara möjlighet att länka Exceldata hit tack.
 8. Möjlighet att hyra Project och Visio
  Använder du Office via Office 365 så kan du ansluta Project och Visio som hyrtjänster. Det kanske faktiskt gör att dessa program sprids till massorna och får lite välförtjänt uppmärksamhet.
 9. PowerView i Excel
  Funktionen PowerView är en av de mest användbara och tillgängliga nya tilläggen i Excel 2013. Den integrerar dashboardfunktionalitet med Pivottabeller och förenklar möjligheten att dra snabba enkla slutsatser ur komplexa datamängder.
 10. Inquire-tillägget i Excel
  En doldis som på samma sätt som PowerView måste plockas fram i Excel 2013 är tillägget Inquire som inte är översatt till Svenska men likväl förtjänar att omnämnas. Med Inquire kan du jämföra arbetsböcker med varandra, få listor på alla länkar till och från en arbetsbok och rensa arbetsblad eller böcker från formatering som är gjord på alldeles för många celler.

Egentligen är valet svårt. Jag skulle vilja ta med den nya Datamodellen i Excel också. Den förtjänar nästan en förstaplats, eller kanske möjligheten att veckla ihop ett dokument i Word till att bara visa rubriker, eller att jag kan jobba nästan sömlöst tvärs över mina enheter och har tillgång till Office överallt.

I vilket fall som helst så får jag nu äran att önska alla ett gott nytt år och nu är det dags för middag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *