Lite roligare liv med OneNote

Mitt offentliga privatliv med Office började för några år sedan när jag gjorde en julklappslista i Excel. Denna innehöll en struktur över julklappar som inhandlats och skulle inhandlas samt höll koll på avsändare och mottagare. För att verkligen ta i så kan denna omvandlas till en liten bekväm pivottabell där släktingar som outsourcat sina julbestyr till mig kan se sin egen del i julen. Denna Excellista som jag stundvis använder på utbildningar har placerat mig i nördfacket hos många kursdeltagare vid det här laget.

onenote julklapp

Det har dock inte hindrat mig från att ytterligare ta tag i privatlivet genom att ha en familjekalender som delas över familjen. Gäääsp tänker ni nu, det har väl alla. Jo faktiskt. Bara några år efter att jag glatt skrattats ut som en mix av galning och kontrollfreak så är nu en familjekalender i var människas hand, eller Iphone eller annan device av något slag.

Så, vad är det nu som gäller? Jo årets tillskott till familjestrukturen är önskelistor i OneNote! Istället för att be mina barn skriva listor som jag sedan kan tappa bort så har jag gjort en familjebok där alla kan skriva in sina egna önskningar. Den är delad med syskon, maken och möjligen någon mer som kan vilja ta del i det hela. Barnen har tillgång till den här OneNoteboken via sina telefoner eller via en dator de kan ha tillgång till på något vis och de kan inspireras av varandra.

OneNoteJul

Hela mitt husbygge som jag ägnat en del av 2013 åt är också dokumenterat och organiserat med hjälp av OneNote och jag har en alltmer växande sökbar receptsamling i en annan bok.

Onenote hus

Har du inte upptäckt OneDrive och OneNote än så kanske det är dags nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *