All information på ett ställe – kontakter i Outlook 2013

Från och med Outlook 2013 så ändras kontaktmappens grundinställning till att visa sammanslagna kontakter. Varje kontakt visar summan av all information som Outlook hittar för den personen och därmed blir många kontaktkort mycket mer användbara.

Outlook letar nu på alla ställen där du kan tänkas ha kontakter, mappen kontakter, kontaktmappen i lync samt eventuella sociala nätverk du anslutit dig till. Därefter så samlas denna information i ett kontaktkort och gör att du får enkel tillgång till all information som du har kring en viss person.

För att verkligen dra nytta av denna funktion kan du vilja ansluta de sociala nätverk du använder (och som Outlook stöder) till Outlook. Detta gör du enkelt genom att gå till Kontakter och klicka på länken Anslut till ett socialt nätverk som visas i mapplistan till vänster.

Klickar du på denna ruta så kan du ansluta dig till de sociala nätverk som du använder:

social1

Loggar du in på dessa nätverk så får Outlook tillgång till de kontakter du har här och populerar dina kontakter med mer information. En ytterligare bonus (kanske) med detta är att du kommer att få många fler bilder som komplement när någon e-postar dig.

social2

Dina kontaktkort visar också var varje persons data hämtas ifrån och du kommer att märka att tiden med dubbla kort för samma person är borta. Nu slås kort och information samman och du kommer att se det mesta i en vy.

Detta är bra till den dagen då du vill ändra information i ett “vanligt” kontaktkort i Outlook. För att komma åt dessa kort så behöver du byta från “samlingsvyn” ovan till den klassiska vyn. Detta gör du genom att gå till Visa och välja Visitkort istället för kontakter. Nu visas de traditionella kontaktkorten i Outlook som du kan dubbelklicka på och öppna. Därmed kan du redigera innehållet och välja Spara och stäng.

Återgå sedan till kontakter för att se den sammanslagna vyn igen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *