Att leva med OneNote

Just nu verkar min värld vara mest intresserad av samarbete (Läs Skype, Yammer etc.) men en annan produkt som många frågar om och önskar sig saker runt är OneNote. Själv älskar jag OneNote och använder det till i princip allt från julplanering och receptsamlingar till projekthantering och lärarplaneringar och har utdelade böcker både privat och inom jobbet.

Det finns ju dock en del saker kvar att utveckla i den här produkten och själv längtar jag t ex efter möjlighet att länka Excelfiler, möjlighet att spara företagsgemensamma mallar och inte minst möjligheten att ändra formatmallarna (på ett bekvämt sätt och utan externa makron). OneNote har utvecklats på det sättet att produkten släpps på i princip varje större plattform men funktionsmässigt har det varit lugnt ett tag. Betan för Office 2016 visar en väldigt lik OneNote i förhållande till 2013. Dock är det ett par dagar kvar tills nya Officelanseringen så vi får väl se vad som kommer.

Tillhör du dem som har önskemål på framtida funktionalitet för just OneNote? Passa på att använda dig av OneNote User Voice. Produktgrupperna på MS pekar alltid hit för produktförslag så har du nya förslag lägg dem här och försök få andra att rösta på ditt eminenta förslag :-).

OneNote User Voice

2 reaktion på “Att leva med OneNote

  1. För min del är nog de viktigaste funktionerna som saknas Replace text och Fri formatering av rubriker. Formateringen i OneNote kan göra mig vansinnig, och att denna funktion saknas är nästan det enda som gör att jag inte skriver alla mötesanteckningar i OneNote istf Word. I dagsläget känner jag inte att jag kan skicka mötesanteckningar som inte har numrerade rubriker till kunder. Jag förstår att OneNote inte är tänkt att ersätta word, men tycker ändå att detta borde finnas i grundutbudet utan makron.

    Och så glömde jag Table of contents. Jag skulle gärna vilja snabbt kunna sätta in en TOC högst upp på valri sida för att summera vad som beskrivs på varje sida. Till viss del kan man använda sökfunktionen för detta, men det löser inte helt samma problem som TOC.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *